Më 20 tetor, 2023, Harabel Contemporary me mbështetjen e Ministrisë së Turizmit dhe Mjedisit, organizoi ekspozimin e disa veprave instalacione të artistit Ergys Krisiko në hapësirën ekspozuese brenda Kalasë së Tiranës.

Tri veprat janë në formën e kuajve me përmasa 4 m x 4 m x 2.5m të përbëra nga material rezine, çeliku dhe inoksi, në ngjyrë rozë.

E vendosur brenda Kalasë të Tiranës, kjo ekspozitë është një shkrirje e së shkuarës dhe së tashmes, një eksplorim i rolit të artit në formësimin e identitetit tonë. Kuajt, të parë tradicionalisht si simbole të forcës dhe lirisë, ri-imagjinohen si instalacione elegante dhe të gjalla, të veshura si rrallë ndonjëherë në nuancat rozë. Çdo kalë mishëron një rrëfim unik, një kremtim të thelbit të shumëanshëm të grave.

“Fortesat” është një udhëtim që nxit mendimin që kujton shumëllojshmërinë e përvojave të grave. Ajo i lidh këto kafshë madhështore me konceptin e gruas, forcën, qëndrueshmërinë e tyre dhe spektrin e gjallë të emocioneve që ato përfshijnë. Duke i zbukuruar këta kuaj me ngjyrën rozë, ne eksplorojmë shtresat e nuancuara të feminitetit, nga butësia në egërsi, nga eleganca te fuqia.

Kjo ekspozitë jo vetëm që sfidon kufijtë artistikë, por gjithashtu nxit mendimin kritik mbi artin, gjininë dhe identitetin.